3 Dagen Dieet – In 3 dagen zo veel mogelijk afvallen

3 Dagen klinkt voor de meeste mensen als ontzettend kort. En dat is ook niet vreemd: de meeste diëten moeten maanden worden volgehouden voordat je eenmaal een beetje resultaat kunt zien. Maar dat is bij het 3 dagen dieet gelukkig helemaal anders. Het dieet is er helemaal op gericht om in 3 dagen zo veel mogelijk gewicht te verliezen. En dat is ook nog eens bijzonder gemakkelijk, want je kunt er nog redelijk lekkere voeding voor eten ook. Het is vooral belangrijk dat jij je aan de strenge eisen van het voedingspatroon houdt, omdat dit er uiteindelijk in zal resulteren dat jij zo veel mogelijk kilo’s zult verliezen. Het resultaat van het 3 dagen dieet zal niet groot zijn: je houdt het tenslotte maar 3 dagen vol, maar de hoeveelheid kilo’s die je hiermee verliest kan variëren van 1 tot 3. Het dieet komt grotendeels overeen met het ziekenhuisdieet, waarbij je ook zo veel mogelijk kilo’s in zo min mogelijk tijd probeert te verliezen. Maar het 3 dagen dieet is hier nog iets extremer in: het zorgt ervoor dat je ontzettend veel gewicht verliest doordat je gewoon weinig voeding op een dag eet.

3 Dagen Dieet volgenVeel mensen willen nog even een aantal kilo verliezen voordat zij gaan trouwen, of voordat zij naar die ene reünie gaan waar zij mensen zien die zij al tijden niet hebben gezien. En veel van deze mensen kiezen er dan voor om met het 3 dagen dieet aan de slag te gaan. Het is tenslotte een gemakkelijk te volgen dieet wat je ook maar 3 dagen hoeft vol te houden. Er is weinig druk, je kunt er vrijwel direct mee starten en hoeft er ook helemaal niet chagrijnig van te worden omdat je het maar een paar dagen hoeft vol te houden. En als je eenmaal klaar bent, ziet jouw lichaam er heel anders uit. Beter dan dat kan het 3 dagen dieet het eigenlijk niet maken, en meer dan dat kun je dus ook eigenlijk niet wensen. Nog een extra voordeel: de voeding in het 3 dagen dieet is dusdanig opgesteld dat je gedurende de 3 dagen gewoon optimaal van voeding kunt blijven genieten. Je hoeft dus niet op een houtje te bijten om zo veel mogelijk gewicht te verliezen, maar kunt gewoon nog redelijke porties eten.

 

Hoe werkt het 3 dagen dieet?

Het doel van het 3 dagen dieet is om zo veel mogelijk gewicht te verliezen. Gewichtsverlies is het gevolg van vetverbranding; vetverbranding volgt wanneer jouw lichaam minder energie binnenkrijgt dan het verbrandt. Als je dit langere tijd volhoudt, dan vliegen de kilo’s er van af. Over het algemeen schrijven diëten voor dat je iedere dag ongeveer 500 calorieën minder moet binnenkrijgen dan jij verbrandt, maar bij het 3 dagen dieet ligt dit op 1500 – 2000 calorieën minder. Dat is een gigantisch verschil; het is ook de voornaamste reden dat het 3 dagen dieet zo goed werkt en dat je hier zulke mooie resultaten mee kunt behalen. Want 3 dagen in het 3 dagen dieet staan gelijk aan 9-12 dagen in een normaal dieet. Als je bij een normaal dieet ongeveer 3 kilo per 2 weken kunt verliezen dan kun je bij het 3 dagen dieet dus gewoon 3 kilo in 3 dagen verliezen.

Maar het 3 dagen dieet geeft wel een vertekend beeld van de hoeveelheid kilo’s die je verliest. Er zit namelijk een groot verschil tussen gewichtsverlies en vetverbranding. Als je een paar dagen weinig voeding binnenkrijgt dan gaat het lichaam wel vet verbranden, waardoor jij gewicht verliest, maar er gebeuren nog veel meer dingen. Je hebt bijvoorbeeld minder vocht in jouw lichaam, omdat het lichaam veel minder vocht blijft vasthouden. Daarbij heb jij ook minder voeding in jouw lichaam, dus jouw lichaamsgewicht gaat ook hier weer verder omlaag. Uiteindelijk zullen al deze verlagingen erin resulteren dat jij minder gaat wegen, maar dat betekent niet dat het verschil op de weegschaal gelijk is aan de hoeveel kilo’s vet die jij extra hebt verbrand in de dagen dat jij het 3 dagen dieet hebt gevolgd. Vaak is dit maar de helft of 30% van de totale verloren kilo’s en is het andere deel dus opgemaakt aan de verlaging in vocht en voeding die in jouw lichaam aanwezig is.

 

De wetenschap achter het 3 dagen dieet

3 Dagen Dieet simpel te volgenEr zit daarom een hele wetenschap achter het 3 dagen dieet. Er zijn diverse onderzoeken naar gewichtsverlies uitgevoerd en hierbij is onder andere gekeken welke onderdelen ertoe leiden dat jij nou echt gewicht verliest. Zo is het verbranden van vet een belangrijk onderdeel voor gewichtsverlies, maar is het dus niet 100% van het totaal aantal kilo’s dat jij verliest. Want hiervoor moeten we beter kijken naar de werking van het lichaam en van gewichtsverlies. Je moet ongeveer 8000 calorieën meer verbranden dan binnenkrijgen om één kilo vet te verliezen. Kortom: als je het 3 dagen dieet perfect volbrengt, en dus iedere dag 1500 – 2000 calorieën minder binnenkrijgt, dan zul je nog geen hele kilo vet verliezen. Het is dus ook niet mogelijk om 3 kilo vet in 3 dagen te verliezen, omdat dit fysiek gewoon onmogelijk is.

 

Je kunt de hoeveelheid verbrande calorieën natuurlijk wel verhogen door regelmatig te sporten. Hoe vaker jij sport, hoe meer energie jij verbrandt en hoe sneller jij vet zult gaan verbranden. Hierbij geldt alleen als belangrijk nadeel dat jouw lichaam gedurende het 3 dagen dieet dusdanig weinig energie zal hebben dat sporten eigenlijk niet meer kan. Je wilt het lichaam ook niet te veel uitputten; dit kan er uiteindelijk in resulteren dat jij helemaal niet meer kunt functioneren en dat het steeds lastiger wordt om goed na te denken en te bewegen. Daarbij komt ook kijken dat jij aan het eind van het 3 dagen dieet een bruiloft of reünie hebt; je wilt hier natuurlijk wel optimaal kunnen functioneren. Put jouw lichaam dus niet uit tijdens het 3 dagen dieet maar blijf gewoon op een gezonde manier doorgaan. Uiteindelijk zal dat helpen om het beste resultaat te behalen.

 

Start vandaag met het 3 dagen dieet

Je kunt vandaag al met het 3 dagen dieet beginnen; ook als je vanochtend nog zwaar hebt ontbeten. Je hebt hier een goed plan voor nodig: een voedingspatroon waarbij je dagelijks ongeveer 500 calorieën binnenkrijgt. Zorg er daarnaast voor dat je een redelijke hoeveelheid beweging krijgt, maar put het lichaam niet uit om zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Richt je in plaats daarvan op de voeding, zodat jij uiteindelijk een redelijk gewichtsverlies in 3 dagen kunt realiseren. Zo zie jij er perfect uit voor jouw bruiloft of kun jij zorgen dat iedereen onder de indruk is op de reünie.