Even voorstellen…

Aangenaam, mijn naam is Helmut en ik ben de eigenaar van deze website. Ik ben Afvallen Pioneers gestart vanwege mijn eigen zwaarlijvigheid. In plaats van veel andere mensen doe ik dat niet achteraf, maar tijdens het afvallen.

Ik ben net begonnen om 40 kilo af te vallen. Dat is veel. Ik wil van 112 kilo naar 72. Als het er maar in de buurt komt, ben ik tevreden.

Helmut Jag

De reden om te gaan afvallen is dat ik merk dat ik mijn kinderen nauwelijks bij kan benen. Als mijn zoon vraagt om mee te gaan voetballen, moet ik steevast een smoes verzinnen omdat ik het gewoon niet vol houd. Ik ben al moe als ik eenmaal bij het voetbalveld ben aangekomen. Zijn vriendjes vinden dat raar en ik voel me opgelaten als ik andere ouders (net zo oud als ik) wel mee zie voetballen.

Dat moet anders. Ik wil mijn kinderen ouder zien worden en ken de risico’s van overgewicht maar al te goed. Heb van dichtbij meegemaakt hoe een collega door overgewicht is overleden. Dat wil ik niet. En dan al helemaal niet de marteling er naar toe.

Ik heb een goede baan en daar zit hem ook het probleem: veel etentjes, ongezonde snacks en een stressvol bestaan, waardoor ik eerder geneigd ben naar hapjes en tussendoortjes te grijpen dan wanneer ik niet onder stress sta. Ik drink mijn cola liever vol en niet light, omdat ik het lekker vind. Ook gaan er bij mij liters saus over de aardappels en eet ik minstens drie keer per week buiten de deur. Ik ben een vleeseter, mijn cholesterol is te hoog en ik vind het moeilijk om ineens over te gaan op sla of rauwkost.

Maar mijn gezondheid is belangrijker dan mijn ego.

Althans, dat hoop ik.

Via Afvallen Pioneers hoop ik ook andere mensen te kunnen steunen en helpen om af te vallen. Ik bespreek hier diëten, laat filmpjes zien en doe alles wat nodig is om af te vallen. Doe jij mee? Als je vragen hebt, neem dan contact met me op.